Benvingut a Beabà
Cercar notícies :
Inici Entrar/Crear compte Notícies Notícies per temes Enllaços Enviar notícies Col·laboracions

Cercar autors, obres...

Cerca avançada

  
Jornada Conèixer Artur Bladé i Desumvila 2007
Dimarts, 27 de febrer del 2007 (0:18:31)
Tema: Trobades, jornades, congressos...
Image 
Els dies 2 i 3 de març de 2007, a Benissanet se celebra una nova edició de la jornada Conèixer Artur Bladé i Desumvila, en el marc dels actes del centenari de l'escriptor.

Entre els molts actes previstos destaquem la inauguració del Centre Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet, de l’exposició itinerant «Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l’Ebre català, cronista de l’exili», la presentació del núm. 5 de la revista cultural L’Aufàbiga dedicada a Artur Bladé i Desumvila, dels dos primers volums de l'obra completa i del llibre Versos de la guerra i de l’exili, la realització de la ruta literària «El Benissanet d’Artur Bladé», etc.


Aquest any comptarà amb la presència i suport d'autoritats molt significatives com ara Francesc Xavier Vega, delegat de Cultura a les Terres de l’Ebre, Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA D'ACTES

Divendres 2 de març (Centre Cultural ABD)

19.00 h Inauguració del Centre Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet i de l’exposició «Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l’Ebre català, cronista de l’exili», a càrrec del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo. També hi intervindran: Núria Grau, presidenta de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila; Artur Bladé Font, fi ll de l’escriptor; Josep Maria Sarroca, alcalde de Benissanet, i Francesc Xavier Vega, delegat de Cultura a les Terres de l’Ebre. Tot seguit, breu explicació de l’exposició.

19.30 h Presentació del núm. 5 de la revista cultural L’Aufàbiga dedicada a Artur Bladé i Desumvila. A continuació, hi haurà un refrigeri de celebració per als assistents.

Dissabte 3 de març (Centre Cultural ABD i Casal Municipal)

12.00 h Realització de la ruta literària «El Benissanet d’Artur Bladé», a càrrec dels membres de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila. El punt d’inici serà el Centre Cultural ABD. Aquesta serà la inauguració de la ruta que pretén fer-se de manera assídua a la població natal de l’escriptor. Més informació: www.riberaebre.org/arturblade. A continuació, hi ha previst un dinar (18 €) amb reserva prèvia (inscripcions i reserves: arturblade@riberaebre.org o 659 844 382, abans del 2 de març).

16.00 h Ofrena floral a la tomba d’Artur Bladé i Desumvila, al cementiri de Benissanet.

16.30 h Presentació de l’Obra completa d’Artur Bladé i Desumvila (volums 1 i 2), al Centre Cultural ABD, a càrrec de Xavier Garcia, coordinador del projecte, i Jordi Ferré, gerent de Cossetània Edicions. Tot seguit, lectura de textos de l’escriptor a càrrec del seu fi ll i la seua besnéta.

17.00 h Inauguració ofi cial de la jornada Conèixer Artur Bladé i Desumvila 2007 · Centenari de l’Escriptor, al Casal Municipal, a càrrec dels representants de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i les diverses autoritats convidades.

17.30 h Presentació del llibre Artur Bladé i Desumvila. Versos de la guerra i de l’exili (edició a cura de J.M. Pujals). Hi intervindran: Josep Sebastià Cid (fi lòleg), com a presentador de l’acte; Vicenç Villatoro (periodista), com a presentador del llibre, i Joan Maria Pujals (fi lòleg), com a autor de l’antologia.

18.30 h Pausa cafè i degustació de dolços.

19.00 h Conferència «Artur Bladé i Desumvila vist de prop per…», a càrrec de Pere Muñoz (historiador). La presentació anirà a càrrec de Mireia Giné, vicepresidenta de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila.

20.00 h Cloenda, a càrrec del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras.La presentació anirà a càrrec del delegat de Cultura a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Vega.

Més informació: http://www.riberaebre.org/arturblade/ 
Enllaços relacionats
· Més sobre Trobades, jornades, congressos...


Notícia més llegida sobre Trobades, jornades, congressos...:
III Congrés de Cultura i Territori a les comarques de la diòcesi de Tortosa


Opcions

 Versió per a imprimir Versió per a imprimir


Temes Associats

ExposicionsHomenatges, aniversaris, necrològiquesPresentacions de llibres, revistes

L'elaboració d'esta pàgina ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes per a la creació o renovació de pàgines web sobre literatura catalana l'any 2006.

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pàgina Generada en: 0.05 Segons